Individuele aandacht staat bij Gewoon Mezelf hoog in het vaandel, door onze kleinschaligheid is dat ook mogelijk. Daarnaast krijgen cliënten altijd te maken met dezelfde begeleiders die dezelfde regels hanteren, waardoor er een duidelijke structuur is. Om vooruitgang van een cliënt in kaart te brengen volgt Gewoon Mezelf enkele vooraf vastgelegde stappen:

 

  1. Aanmelding/ kennismakingsgesprek

  2. Intakegesprek

  3. Persoonlijke zorgplan opstellen

  4. Evalueren

 

 

Iedere cliënt bij Gewoon Mezelf krijgt een persoonlijke begeleider. Er wordt altijd gezocht naar de beste match tussen cliënt en begeleider, deze wordt daarom nauwkeurig uitgezocht zodat er een vertrouwensband opgebouwd kan worden.

 

 

 

Uitstroom in stappen binnen Gewoon Mezelf:

 

Stap 1: Kleinschalige woongroep van maximaal 4 personen met intensieve begeleiding.
 ’s Morgens en ’s avonds is er altijd begeleiding aanwezig. Begeleiding is op 2 vaste momenten per dag aanwezig, daarnaast is ze 24 uur per dag bereikbaar. Er kunnen wel extra individuele uren gepland worden.

 

Stap 2: Doorstroomwoning.

Twee appartementen in één pand met ieder een eigen woonkamer, keuken en slaapkamer. De twee appartementen delen en badkamer en wc. De doorstroomwoning is een tussenstap naar zelfstandig wonen. In deze stap worden afspraken gemaakt over de begeleidingsmomenten die gericht zijn op de persoonlijke doelen.

 

Stap 3: Cliënt huurt een eigen woning onder behoud van HOP constructie (huren op proef).

Er komt maar minimale begeleiding, doorgaans 1 á 2 keer per week.

 

Stap 4: Volledig zelfstandig zonder begeleiding.

 

© Copyright 2021 Gewoonmezelf.nl | Begeleiding voor jong volwassenen