Zorgaanbod

Mensen kunnen bij ons ondersteuning krijgen op diverse leefgebieden als werken, wonen, leren, sociale contacten, financiën. Daarbij wordt gewerkt aan eigen doelen en hierbij wordt uitgegaan van de eigen keus en wens van een ieder. Wij gaan niet uit van de beperking, maar van het standpunt dat iedereen burger is van deze maatschappij. Iedereen doet mee en is van betekenis!

Gewoon Mezelf levert zorg en ondersteuning welke wordt gefinancierd vanuit de WMO en op basis van WLZ-PGB.


Bij Gewoon Mezelf kun je terecht voor Ambulante begeleiding en Woonbegeleiding, maar wat zijn nu precies de verschillen?

Ambulante begeleiding
Ambulante begeleiding betekent dat wij je ondersteunen of begeleiden in je eigen omgeving als je in de gemeente Peel en Maas woont. (Echter de gehele regio Noord-Limburg valt binnen ons werkgebied) Begeleiding en ondersteuning vindt thuis plaats. Gewoon Mezelf werkt hierbij nauw samen met zowel gemeenten als andere (zorg)organisaties. (zie samenwerkingen)

Ambulante hulp is hulpverlening op afspraak met een of meerdere medewerkers van Gewoon Mezelf. Bijvoorbeeld elke week of twee keer per week. De zorg kan buiten een instelling plaatsvinden en wordt bijvoorbeeld aangeboden bij de cliënt thuis. De zorgvrager kan zelfstandig leven en heeft alleen bepaalde, vaak lichte vormen van ondersteuning en begeleiding nodig.

Woonbegeleiding
Iedereen wil graag een veilige plek hebben om te wonen; waar je tot rust kunt komen en jezelf kunt zijn. Gewoon Mezelf biedt cliënten de mogelijkheid om, samen met drie andere personen, een woongroep te vormen waarbinnen ze van elkaar kunnen leren. In een groep wonen maakt de stap naar zelfstandigheid kleiner, een tussenstap waar veel cliënten voor kiezen zodat ze er niet ineens alleen voor staan. In een woongroep vereenzaam je niet, want er is immers altijd iemand thuis. Iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer voor wanneer er behoefte is aan rust of privacy. Gezamenlijke ruimtes zijn de woonkamer, keuken en de badkamer.


Samen met de cliënt en zijn of haar netwerk wordt vastgesteld waar hulp bij nodig is. (Zowel voor de Ambulante en Woonbegeleiding)
Enkele voorbeelden hiervan zijn:

unsplash-image-rTwhmFSoXC8.jpg
  • Het ondersteunen, onderhouden en het uitbouwen van het sociale netwerk

  • Structureren/organiseren/plannen

  • Ondersteunen bij de administratie en zonodig toeleiden naar bijvoorbeeld: budgetbeheer, bewindvoering, schuldhulpverlening, enz.

  • Aanleren van praktische vaardigheden

  • Samen zoeken naar oplossingen bij dagelijkse problemen

  • Samen met de cliënt het huishouden op orde houden als onderdeel van weekplanning en dagstructuur

  • Contacten met andere hulpverleners en instanties onderhouden en duidelijkheid hierover bieden aan de cliënt